torsdag 9 maj 2013

LCHF - Tomatsoppa

Idag har jag haft huvudvärk hela dan, inte ens min räddare i nöden, alvedon, har hjälpt.
När Niklas slutat jobba vid 16 hämtade han upp oss och vi åkte till ICA Maxi för Niklas trodde inte att det skulle vara så mycket folk.
Han hade FEL.
Kring 18-tiden var vi hemma och det var tur att jag hade planerat soppa till middag för det går ju fort iallafall.
Detta räcker till 4 personer.
Tärna 4 tomater, hacka en gul lök och pressa 2 vitlöksklyftor och lägg alltsammans i en kastrull och börja fräs på det. Öppna och häll i en halv burk med krossade tomater och även en liten klick tomatpuré.
Låt det puttra lite. Under tiden kokar Du upp 4 dl buljong. När den är klar häller Du den i tomatröran och rör om. Sen ska det puttra i 10 minuter.
Under tiden gör Du en fetaoströra på ett paket fetaost och en halv burk creme fraiche, den andra halvan lägger Du i soppan efter de 10 minuterna.
När soppan blivit orange av fraichen så tar Du fram stavmixern och gör den slät och sen kan Du koka upp den en sista gång innan det är dags att servera.
Lägg i en klick fetaoströra och njut sen av en riktigt god soppa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar