onsdag 1 maj 2013

LCHF - Sparrissoppa

Onsdagens LCHF

Frukost:

2 LowCarb mackor med bregott, rökt skinka och ost samt ett glas filmjölk.

Lunch:

Min gudomligt goda champinjoncrepe, endast 1 kvar nu, och en avocado till det.

Middag:

Sparrissoppa med bacon och champinjoner

Skär bort roten och toppen på en knippe sparris och dela i cm-tjocka skivor.
Riv en gul lök, alt hacka fint, samt en vitlök och värm upp i stekpannan med smör, får ej stekas till färg.
Under tiden koka upp en halvliter vatten med buljongtärning och häll sen i sparris och lök.
Koka i 5 minuter, tillsätt 5 dl vispgrädde, koka 5 minuter till eller tills sparrisen är mjuk.
Under tiden stekte jag först färska champinjoner och la i en skål, sen ett paket bacon och la i en annan skål.
Sen var soppan redo att mixas till rätt konsistens och till sist var det bara att avnjuta den godaste soppan jag nånsin ätit. Tillbehören åkte också i såklart.
Detta räckte till 3 vuxna och 2 barn så nästa gång blir det större sats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar