Nu tänkte jag bara skriva upp när jag ätit något som jag inte bloggat om tidigare, för det är ju rätt ointressant att skriva (och läsa) om samma saker.
Dagens middag: Egentligen currykyckling med sting, men då det var jag och tjejerna som åt middag tillsammans tog jag bort stingen som är sambal oelek.
Smält smör i pannan, traktör eller vad Du nu har, pressa ner 2 vitlöksklyftor och 1-2 tsk curry och låt det gosa in sig i smöret. Bryn tärnad kycklingfilé lite lätt och lägg i valfria grönsaker, jag hade röd spetspaprika och färska champinjoner.
Fräs tillsammans några minuter och häll sen i vispgrädde, jag hade drygt 3 dl till 2 filéer och grönsakerna.
Låt det koka upp och sen vrider Du ner till lägsta värmen och låter det puttra i 40 minuter.
Under tiden gjorde jag en pizzasallad.
3/4 vitkålshuvud strimlas i matberedare.
Rör ihop 1,5 dl vitvinsvinäger, 1,5 dl olja, 1 msk salt, svartpeppar och italiensk salladskrydda och häll sen över vitkålen.
Det ska helst stå och dra i ett par timmar innan man ska äta, men det funkar ändå.
Godast att äta dagen efter.
När det gått 40 minuter ska en 2 dl creme fraiche i grytan och koka upp innan det är klart att äta.
Jag hade även gurka, avocado och fetaost till, galet gott, jag som har lite svårt för kyckling i vanliga fall äter med glädje denna saftiga och möra kycklingen som blir av 40 minuters puttrande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar