tisdag 10 augusti 2010

Vår semester

Är nu slut, 2 veckor gick fort och jag fick helt klart mersmak för att ledigheten, jag är som gjord för att vara ledig!

¤ Kolmården besökte vi en dag första veckan, jag har inte varit där på många år. Vi kollade på delfinerna, Paulina blev helt lyrisk och pratar om dem fortfarande. Vi slogs med getingar, har aldrig sett så många getingar i hela mitt liv. Vi hälsade på Bamse i hans värld och åkte tekopparna och sist men inte minst så kom ju Bamse och Skalman och Paulina gav Bamse en kram :)




¤ Vi var ut till Värmdö och Nadine med familj och myste, var ut till Siggesta och kollade på djuren,

¤ Vi var hem till vår förra granne Paula med familj som nu flyttat in i en nybyggd lgh på Udden. Satan i gatan vilken lägenhet, vilken yta, vilken utsikt. Vi blev bjudna på tacos och sen Staffans berömda äppelpaj, mycket smaskens.

¤ Min fina Derva var här nere med sin familj och kom över en kväll och spelade Wii med oss, flickorna röjde järnet såklart :)

¤ Min mamma har varit barnvakt en hel del och vi har rensat och rensat och rensat och varit till tippen m.m. m.m. I källaren finns endast barnkläder, resväskor, barngrejer och hockeykort typ, så skönt! Sovrummet har fått sig en minihomestyling och snart ska vi ev börja med Paulinas nya rum, hon får det stora rummet. Frågan är bara om vi ska måla om eller inte...

¤ Vi har varit till Ullared och Gekås igen :) Denna gången var vi hela familjen. Nadine var också där med 2 vänner. Vi handlade bara för 3000:- och en tredjedel var Niklas grejer så nu har Paulina en full garderob med kläder inför hösten :)
Vi bodde på Grand Hotel i Falkenberg, en rätt mysig stad. Slocknade 18.30 hela familjen och vaknade 8.30 :D

¤ Vi åkte till Gekås igen dan efter och handlade lite till, hittade även tennisracket och golfklubbor till Wii Sports för endast 10 kr styck på TV-spelsoutleten.
Sen bar det iväg till Halmstad. Vi käkade lunch, gick runt i Halmstads svar på Hammarby Sjöstad och Paulina fick leka i en lekpark vi hittade.
Åkte iväg till hotellet, Choice vid Eurostop lite utanför och strosade runt i köpcentrat.



¤ Dagen efter åkte vi till Tylösand och kollade, tyvärr var det inte badväder men Paulina ville gärna bada, hon har inte hav och sandskräck längre :) Sen åkte vi till Varberg. En supermysig stad. Käkade lunch och gick på och runt fästningen medan skruttan sov i vagnen. På vägen tillbaka stannade vi till på Busfabriken i Halmstad så hon fick leka av sig lite.




¤ På torsdagen började vi vår färd mot Helsingborg. Stannade till i Båstad och tänkte vaska skumpa med stekarna, men vi hittade inga så det blev en korvlunch vid hamnen för en dryga 200-ring, sinnessjukt! Lite lek i en lekpark hann vi också med. Besökte även Teddykompaniet men blev tyvärr ingen shopping, kom ju knappt in i affärn.
När vi ändå var på stekarjakt åkte vi till Torekov men även där var det dött så vi körde kustvägen till Helsinbgorg för att ha nåt roligare än motorväg att titta på.
En massa vindkraftverk har vi sett och dem tyckte Paulina var häftig. Halland är ett väldigt vackert landskap, likaså Skåne.
I Helsingborg blev det tidig middag innan det var dags att kolla på fotboll, Helsingborg mot Djurgården. Det var poliser lite här och var innan matchen så Ni kan ju gissa vem som var lyrisk?
Matchen var riktigt spännande och Paulina var en aning för trött men det gick ändå väldigt bra. den slutade 3-3 efter kvittering på övertid, det var så nära så nära.
Efter matchen var det poliser ÖVERALLT, precis när vi skulle gå förbi DIF-bussen kom det en HIF:are och slog ner en av supportrarna mitt framför näsan på oss alla.



¤ På fredagen bar det av hemåt igen och Paulina sov halva vägen vilket var skönt. Det har blivit 1500 km på 5 dagar så mycket bilåkande. Hon började leka med alla sina leksaker så fort vi kom innanför dörren, hon hade nog saknat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar