tisdag 11 januari 2011

Paulina



Igår började äntligen Paulina på dagis igen efter ett uppehåll på över 3 veckor.
Första dagen kommer hon såklart hem med världens rivsår på hakan, hon själv säger att hon blivit biten, men det är svårt att se vad som gjort såret. Hon har även ett "ärr" från ett rivsår på kinden samt pannan efter den kraftiga smäll hon fick efter att ha vurpat på dagis. Tur att det finns retuscheringsprogram för att ta bort på foton....
Överinskolningen till storbarnsavdelningen Regnbågen är i full gång och hon pratar om det hela tiden.
Hon pratar verkligen konstant, vilket iofs är bra och väldigt kul att lyssna på men det blir för mycket av det goda när jag t.ex. försöker få Nathalie att sova eller vill prata i telefonen eller titta på ett tv-program eller whatever.

När hon nu varit hemma har hon haft svårt att låta bli sin lillasyster.
Hon får t.ex inte sova, så fort hon somnat så är Paulina där och väcker henne.
Hon vill klappa/pussa/krama henne, men hon förstår inte att hon måste vara försiktig med huvudet och inte ligga PÅ henne, men hon gör det inte avsiktligt såklart.
När lillasyster är ledsen så sjunger hon Blinka Lilla Stjärna eller Bä Bä Vita Lamm, oftast Blinka.
Nu ikväll så spexade Paulina som hon brukar och Nathalie tittade på henne med stora ögon och log och typ "skrattade" utan ljud.
Hon älskar sin lillasyster och vill henne väl.


Hon älskar Astrid Lindgrens filmer, jag fick hem Lotta på Bråkmakargatan och den gick på repeat dag ut och dag in i princip. Nu vill hon ha Nils Karlsson Pyssling efter att ha sett den på SF-kanalen.
Ensam Hemma visades under julen och den har hon pratat massor om och vill se igen så jag beställde en box med alla 4 filmer för 99:- på CDON. Beställde även Rädda Willy filmerna för vi har den 4:e filmen på Canal+Select som man kan se när man vill och hon älskar den verkligen.

Hon har svårt att lyssna och göra som man säger åt henne, allt man säger vänder hon på.
Igår stod jag och lagade mat och hon hämtade sin pall och ställde sig vid spisen.
Jag sa att hon skulle akta sig för värmen och gå därifrån och när vi sen ska äta så ser hennes läpp väldigt konstig ut, hon har inte sagt att hon bränt sig eller varit ledsen men något har hänt.
Idag ser den ännu konstigare ut, men hon har inte ont. Ser det värre ut imorgon så får vi gå till husläkaren.

Nattningarna har blivit bättre nu äntligen. Vi läser saga inne på hennes rum och sen ska hon läsa för oss. Sen släcker hon lampan och lägger sig ned och somnar oftast ganska fort men man får sitta med henne, eller så vill hon sova med dörren öppen. Oftast sover hon hela natten men nu på sistone kommer hon in till oss och vi sover alla 4 i sängen...

Ikväll är jag ensam med dem båda för första gången då Niklas är på hockeyderbyt.
Inläggen har inte gått snabbt att skriva men det har ju gått ändå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar