måndag 12 augusti 2013

Mina jäntor

Tjejerna har börjat på dagis nu och Nathalie är och hälsar på Solen som hon ska börja på i dagarna.
På onsdag ska hon flytta över alla sina saker och på torsdag ska hon lämnas där för första gången.
Från småbarnsavdelningen till storbarnsavdelningen. Liten har blivit stor, dags att acceptera och gå vidare (för min egen del alltså)

Paulina går nu sista året på dagis, dem flesta av hennes kompisar som är 07:or är på väg till förskoleklass och hon själv kommer bli en Tiger, alla 08:or kommer bli det då dem är störst på dagis.
Det innebär fasta utflyktsdagar med matsäck och lite roligare utflykter än vad det varit innan så detta har hon sett fram emot.

Nathalie är envis som sjutton, frågar Du henne vem som bestämmer så svarar hon: - JAG bämmej, inte Du/Ni!
Dumma Dig och bajskorv är favoritorden tillsammans med jag bämmej.
Hon är helt frälst i Astrid Lindgrens filmer, just nu är det Saltkråkan som visas.
Hon är ooooootroligt morgontrött och vill göra allt annat än att gå och lägga sig om kvällarna, fast hon är så trött, så det är fajt från morgon till kväll i princip.
Samtidigt som hon är världens goaste och roligaste unge, hon fäller klockrena kommentarer och vet verkligen hur man charmar brallorna av folk.
Paulina är inne i en mindre rolig period, jag vet inte riktigt vad det är men ingenting duger åt fröken, hon är otacksam för allt man gör.
Nej, jag vill inte, dumma Dig och bajskorv är favoritorden.
Hon är helt inne i My little Pony, har varit det rätt länge nu, och kollar på avsnitt efter avsnitt på YouTube.
Hon har en del ponnys och kan leka med dem huuuur länge som helst, om inte Nathalie kommer och stör vill säga.
Dem två retar verkligen gallfeber på varandra samtidigt som man ser det här systerskapet som jag saknade som storasyster åt två brorsor och hur mycket dem verkligen älskar varandra egentligen. Tokfint!
Paulina är en klok liten tjej som har mycket frågor och funderingar och hon glömmer aldrig vad man säger, tack och lov för Google i mobilen ;)

Snart fyller hon 5 år och både tandläkarbesök (även för Nathalie) och sista BVC besöket är inbokade.
Det står i BVC-boken att 5 år är en lugn och harmonisk ålder; vi skulle verkligen behöva 1 års paus innan 6-7 års trotsen kommer och när Nathalie kommer in i sin 3-årstrots. AMEN! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar