måndag 30 juli 2012

Slut

När vi åkte upp till Torpshammar hade vi med oss välling men då det blev sena kvällar glömde vi bort den.
Paulina slutade självmant med vällingen när vi kom hem från Thailand när hon var 16 månader och började då med napp istället.
Nathalie har ju både napp, gossekossan (speldosa) och en gossefilt och jag vet att hon inte är hungrig vid läggdags så det kändes så onödigt att fortsätta med den, hon vägde 15 kg när vi var på sjukhuset så hon BEHÖVER verkligen inte vällingen (Paulina väger 17 kg)

Nathalie har inte druckit välling alls sen dess förutom när mamma var barnvakt och Nathalie inte ville sova så man kan säga att hon har slutat helt.
Jag gav dessutom bort vällingen till Elias så jaa, hon har slutat.
Slut är det även på vattkopporna för Nathalie's del, hon fick kanske ett 20-tal prickar som inte besvärade henne alls, ingen feber eller nåt annat heller så det är kanske som dem säger att ju mindre man är desto mildare blir vattkoppeviruset.
Förutom när man är spädis då såklart, risken om man får det så tidigt är att man kan bli smittad igen.

För Paulina's del har det varit mycket tuffare.
Hon fick fler och fler koppor de 3 första dagarna och sen den 4:e dagen blev de rödare och skorpiga.
Det har kliat nåt kopiöst på henne och på apoteket finns nåt som heter Pox, ett skum som man kan använda för att lindra, jag tyckte det var för dyrt så jag använde alcogel istället och det funkade det med.
Hon har haft feber och vaknat på natten så hon har sovit hos oss, eller Niklas bytte med henne för han har/har haft nackspärr.
I fredags avlöste besöken av varandra, först var Elias här och sen Isa och Ebba för att bli smittade.
I lördags kom mamma hit och bjöd oss på middag men vi har varit inomhus i sommarhettan i 4 dagar nu och vi lider verkligen av det. Jag skulle ju kunna gå ut på kvällen när barnen somnat men då finns ingen ork kvar.
Slut är även jag; min träning har verkligen lagts på is, det mesta är ju mitt eget fel egentligen såklart men jag springer helst på morgnarna, och har känt mig lite konstig i kroppen, får omprioritera lite helt enkelt.

Slut är det även på Niklas semester så han jobbar nu för fullt, går ut hårt med att jobba till 19, till Paulina's förtvivlan (pappagris)

På onsdag ska stygnet tas bort, hon ajar sig åt läppen hela tiden fast hon inte har ont i den :)



2 kommentarer: